Magento webshop? Wij vertellen je alles wat je moet weten!

Als je een webshop wilt bouwen, kun je gebruik maken van Magento. Steeds meer bedrijven gebruiken dit Open Source Content Management Systeem om een webshop op poten te zetten. Dit komt vooral doordat Magento Commerce een effectief en zeer uitgebreid platform is waarmee je webwinkels in allerlei soorten en maten kunt ontwikkelen. Overweeg je voor een Magento webshop te kiezen? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij jou alles wat je moet weten over het bouwen van een webshop met behulp van dit Content Management Systeem (CMS).

Magento

De mogelijkheden van Magento

Magento Commerce is een uitstekend platform om een webshop te bouwen. Dit CMS brengt namelijk talloze mogelijkheden met zich mee. Zo kun je in een Magento webshop bijvoorbeeld 500.000 verschillende producten aanbieden. Bij een dergelijk aantal producten verlies je al snel het overzicht, maar hier hoef je bij Magento niet bang voor te zijn. Om het jezelf makkelijker te maken, raden wij een koppeling met een PIM-systeem als inRiver of Akeneo aan.

Ook wat betreft het betalen zijn de mogelijkheden bij dit platform eindeloos. Je kunt bijvoorbeeld talloze betaalmethoden aan jouw Magento webshop koppelen. In de praktijk zien we dat er veel gekozen wordt voor Mollie of Adyen. Bij deze payment service providers hoef jij je bovendien geen zorgen te maken over het aantal betalingen. Er kunnen dagelijks namelijk meer dan 2 miljoen transacties uitgevoerd kunnen worden via een webshop van Magento Commerce.

Kies je voor een Magento webshop? Dan kom je ook in aanraking met de Magento marketplace. Dit kunnen we eigenlijk het beste omschrijven als een webshop voor webshops. Via de Magento marketplace vind je talloze manieren om de functionaliteiten van jouw webwinkel uit te breiden. Denk hierbij aan klantenservice en betalingen, maar ook aan beveiliging en bezorging. Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos als je kiest voor een Magento webshop.

Verschillen tussen Magento 1 en Magento 2

Wil je een Magento webshop laten ontwikkelen? Dan ontdek je al snel dat er onderscheid gemaakt wordt tussen Magento 1 en Magento 2. De eerste versie van dit e-commerce platform werd in 2008 gelanceerd. Het aantal gebruikers nam steeds verder toe, maar de codes verouderden. Om Magento meer toekomstbestendig te maken, besloten de ontwikkelaars Magento 2 te lanceren. Mede hierdoor wordt Magento 1 sinds juni 2020 niet meer ondersteund.

Omdat Magento 1 niet meer ondersteund wordt, wordt een webshop tegenwoordig standaard gebouwd met Magento 2. Deze versie heeft nieuwere codes, waardoor jouw webwinkel beter is voorbereid op de toekomst. Het verschil met Magento 1 zit hem overigens niet alleen in de codering. Zo heeft Magento 2 ook een betere user experience, snelheid, veiligheid en schaalbaarheid. Daarbij komt dat Magento 2 meer responsive is dan zijn voorganger.

Heb je momenteel nog een Magento 1 webshop? Dan raden wij je aan om zo snel mogelijk over te stappen op Magento 2 Commerce of een ander platform, zoals Shopify. Magento 1 wordt immers niet meer ondersteund, waardoor jouw webshop vroeg of laat te maken kan krijgen met problemen. Wil je jouw Magento 1 webshop omzetten naar Magento Commerce, maar heb je geen idee hoe dit moet? Wij bieden jou graag de helpende hand.

Webshop voor de toekomst

Met een Magento webshop ben je met jouw bedrijf helemaal klaar voor de toekomst. Sinds de komst van Magento 2 biedt het platform namelijk de mogelijkheid tot headless e-commerce. Het grote voordeel van headless e-commerce is dat er, indien nodig, snel aanpassingen aan de voorkant van je webshop mogelijk zijn, zonder dat het hele systeem bewerkt of bijgewerkt hoeft te worden. Magento maakt dit mogelijk door bijvoorbeeld een eigen PWA (Progressive Web Apps) module of met externe systemen zoals Vue Storefront of Deity Falcon. Dergelijke apps creëren een verbeterde winkelervaring en zorgen er daarnaast ook voor dat je de mogelijkheid hebt om je webshop helemaal naar eigen smaak te personaliseren. Headless e-commerce maakt je website vele malen functioneler, omdat je sneller en makkelijker in staat bent om in te spelen op de behoeften van je klanten én je bedrijf. Denk hierbij aan het toevoegen van producten en het plaatsen van productomschrijvingen en overige teksten.

Wat betaal je voor een Magento webshop?

Een webshop bouwen via Magento Commerce brengt kosten met zich mee. Het is alleen niet mogelijk om op voorhand te zeggen hoeveel zo’n webshop jou precies gaat kosten. De prijs is namelijk afhankelijk van een groot aantal factoren. Ongeveer de helft van de kosten gaan op aan het ontwikkelen van de achterkant van een Magento webshop. Een Magento specialist kan jouw webshop helemaal naar wens inrichten. Hoe meer wensen je hebt, des te hoger de kosten uitvallen.

Naast de kosten voor het ontwikkeling van de webshop betaal je ook voor het design. Ongeveer een kwart van de kosten wordt besteed aan het design en de voorkant van de webwinkel. Ook hier geldt weer dat je het zo mooi en uitgebreid kunt maken als je zelf wilt. Als jouw Magento webshop eenmaal ontwikkeld is, kan deze niet direct live. Nee, want hij moet eerst getest en geïmplementeerd worden. Ook dit brengt kosten met zich mee. Andere kosten waar je mee te maken kunt krijgen zijn:

  • Kosten voor de aankoop van extensies en koppelingen;
  • Datamigratie;
  • Onderhoud;
  • Doorontwikkeling;
  • Magento hosting.

Zoals we hierboven al aanhaalden heb je de kosten voor een Magento webshop grotendeels in eigen hand. Wil je een simpele webshop? Dan kost het ontwikkelen ervan niet bijzonder veel tijd. Als je een complexe webshop wilt bouwen met Magento 2, is een Magento Commerce specialist hier betrekkelijk veel tijd aan kwijt. Logischerwijs vallen de kosten dan ook een stuk hoger uit. Je kunt een Magento webshop dus zo duur maken als je zelf wilt.

Hulp nodig? Neem contact met ons op

Ben je enthousiast? Dan wil je zelf mogelijk ook wel een Magento webshop laten maken. Wat dat betreft ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben namelijk jarenlange ervaring met dit platform en hebben certified Magento Commerce developers in huis. Hierdoor kunnen wij vrijwel al jouw wensen realiseren met betrekking. Zo bieden wij jou bijvoorbeeld de mogelijkheid om zelf een Magento template te kiezen. Benieuwd wat wij jou te bieden hebben? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij vertellen jou graag over de mogelijkheden met betrekking tot een Magento webshop.