Alles wat jij moet weten over Shopify

Ben je helemaal thuis in de wereld van webshops? Dan heb je vast en zeker weleens gehoord of gelezen over Shopify. Niet gek, want dit e-commercesysteem uit Canada heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Shopify is tegenwoordig dusdanig populair dat het inmiddels in vrijwel alle landen ter wereld gebruikt wordt voor het bouwen van webwinkels. Hierdoor is Shopify inmiddels uitgegroeid tot het op één na populairste platform ter wereld, het moet alleen Woo-commerce nog voor zich dulden. Reden genoeg om Shopify eens onder de loep te nemen.

Shopify

Shopify heeft een lage instapdrempel

Ondanks dat veel mensen weleens gehoord hebben van Shopfiy, weet lang niet iedereen wat dit precies is. Met behulp van Software As A Service (SAAS zet je binnen de kortste keren jouw eigen webshop op. Hiervoor hoef je niet over al te specifieke ontwikkelkennis te beschikken, want Shopify heeft een relatief lage instapdrempel. Hierdoor kun je zelfs een eigen webshop bouwen als je niet beschikt over kennis met betrekking tot websites bouwen.

Shopify biedt haar gebruikers een groot aantal mogelijkheden. Bouw je jouw website met behulp van dit platform? Dan bepaal je in grote lijnen zelf hoe jouw webwinkel eruit komt te zien. Zo kies je zelf een passend Shopify theme en bepaal je wat de kleuren van jouw webshop moeten worden. Hier houdt het niet bij op, want je kunt via dit platform ook alle functionaliteiten regelen die klanten van jouw webshop verwachten. Daarnaast is het ook nog mogelijk om Shopify apps te integreren en te koppelen aan jouw Shopify webshop.

De voor- en nadelen van Shopify op een rijtje

Eén van de grootste voordelen van Shopify haalden we hierboven al aan: de lage instapdrempel. Voor een basis webshop hoef je namelijk niet over specifieke ontwikkelkennis te beschikken om gebruik te maken van dit populaire platform. Uiteraard zijn er nog genoeg andere redenen om Shopify te gebruiken. Daarom zetten we hier de grootste voordelen van Shopify voor jou op een rijtje. Aansluitend belichten we ook een aantal nadelen van dit e-commercesysteem, want die zijn er ook.

Voordelen van Shopify

  • Kennis van het ontwikkelen van een simpele webshop is niet nodig. Hierdoor is het betrekkelijk eenvoudig om jouw eigen webshop te lanceren.
  • Er is een groot aantal Shopify themes. Hierdoor is er ongetwijfeld ook een thema te vinden dat jou kan bekoren. Desgewenst kunnen wij het thema van jouw voorkeur geheel naar wens aanpassen.
  • Je koppelt Shopify eenvoudig aan andere software met behulp van de uitgebreide Shopify api. Hierdoor kun je jouw webshop bijvoorbeeld grotendeels automatiseren.
  • Geen last van lange laadtijden. Shopify draait op snelle servers, waardoor jouw webwinkel altijd goed en snel werkt.
  • Je betaalt een vast bedrag per maand. De Shopify kosten omvatten niet alleen de kosten voor het in de lucht houden van jouw webshop, maar ook hosting, functies, onderhoud en ontwikkeling.
  • Shopify biedt jou de mogelijkheid om gebruik te maken van het kassasysteem POS. Grote voordeel van dit systeem is dat je het binnen een handomdraai aan de voorraad van jouw webshop koppelt.

Nadelen van Shopify

  • Je krijgt te maken met transactiekosten. Er worden namelijk kosten in rekening gebracht voor iedere transactie die gedaan wordt in jouw webshop. Dit geldt niet alleen voor Shopify Pay, maar ook voor externe payment service providers, zoals Mollie of Adyen.
  • Je betaalt meer naarmate jouw webshop groter en complexer wordt. Dit komt vooral door de extra apps die je toevoegt aan jouw webshop. Voor veel van deze apps betaal je namelijk een maandelijkse vergoeding.
  • Gedetailleerd maatwerk is niet altijd mogelijk. Dit komt door dat Shopify een zogeheten managed-plaftorm is. Wil je toch maatwerk? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Via zogeheten private apps kunnen wij namelijk alsnog bijna altijd maatwerk realiseren voor jouw Shopify webshop.

Wat kost Shopify?

Gebruik je Shopify? Dan brengt dit kosten met zich mee. Het platform brengt iedere gebruiker een vast bedrag per maand in rekening. Voordat je voor dit e-commercesysteem kiest, ben je ongetwijfeld benieuwd wat de Shopify kosten zijn. Dat hangt af van het pakket dat je kiest. Bij Shopify heb je keuze uit vier verschillende pakketten. Er wordt onderscheid gemaakt tussen Shopify Basic, Shopify, Shopify Advanced en Shopify Plus. Voor het minst uitgebreide pakket betaal je minimaal 29 euro per maand, voor het meest uitgebreide pakket minimaal 2000 euro per maand.

Zelf bouwen of uitbesteden?

Doordat Shopify een relatief lage instap heeft, kun je zelf een basis webshop bouwen met dit platform. Als je over enige ontwikkelkennis beschikt, is dit voor jou een fluitje van een cent. Het wordt een stuk lastiger als deze kennis ontbreekt. Dit is bijvoorbeeld het geval als je software of tools aan jouw Shopify webshop wilt koppelen. Zo kun je bijvoorbeeld te maken krijgen met de Shopify api.

Om jou toch de mogelijkheid te bieden een webshop te bouwen via dit platform, kunnen wij dit voor jou realiseren. Benieuwd naar de mogelijkheden omtrent een Shopify webshop? Neem gerust contact met ons op en wij kijken hoe we jou het beste van dienst kunnen zijn.